How to: fly with Ryanair

2015

 


Ryanair har ett ganska dåligt rykte, och till viss del är det välförtjänt (dålig kundservice, galna tilläggsavgifter etc.) men man kan ändå inte komma ifrån det faktum att de är väldigt billiga. Och för ungdomar kan det vara ganska bra. Dessutom, läser du det finstilta (som man så sällan gör) så kan du undvika en hel del onödiga kostnader/problem. Jag har flugit med Ryanair 5-6 gånger de senaste 3 åren och har (peppar peppar...) aldrig haft några större svårigheter. 
 
Kolla var flygplatsen ligger då lågprisbolag oftast flyger till mindre centrala flygplatser och ibland kostar det mer att ta sig till centrum än att köpa en dyrare flygbiljett. Ryanair flyger till Stansted i London och att ta National Express-bussen kostar £8-£12 enkel resa, vilket inte är så värst farligt.
 
Ska du checka in bagage? Boka det direkt eftersom att det kostar mer att lägga till bagage senare än att köpa det vid bokningen. Och avgifterna för att checka in bagage för att din kabinväska var för stor är ganska saftiga (£50-£60 sist jag kollade). 
 
 Har du bråttom? Börja köa tidigt även om det är fånigt att köa 20 minuter innan boarding (alla får ju sittplatser) så kan det vara värt det om du har bråttom vid landning. Ryanairs plan tar nämligen bara 90 kabinväskor, och resten checkas in, gratis, vilket gör att du måste vänta vid bagagebandet när du kommer fram. 
 
 
 
Checka, dubbelchecka och trippelchecka när du bokar, för reglerna för ändringar är hårda och att ändra namn (även stavfel) man kosta en hel del. Det fick vi lära oss den svåra vägen när mina föräldrar bokade biljetter och "gav" mig min systers mellannamn. 
 
När man väl får ordning på allting så är Ryanair ett helt okej bolag men framförallt bra priser. Läser man det finstilta och är noggrann så kan man undvika många problem!
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?