Höstläsning

2015

Snart börjar skolorna och då är det dags att hitta lite höstläsning (speciellt vi som inte ska tillbaka till skolan). Tänkte tipsa om några böcker som jag tycker passar bra att läsa tillsammans med en kopp te nu när höstrusket kommer. 
 
Hemlängtan - Michelle Magorian 
Älskar alla hennes böcker, men Hemlängtan har jag läst flera gånger om. Den handlar om Rusty som 1945 återvänder till England efter att ha evakuerats till USA. Englands blekhet chockar Rusty, men ännu värre är det att anpassa sig till sin strikta familj, och en bror hon inte träffat tidigare. Familjen är motsatsen till den varma och öppna familj hon bott i under sin tid i USA och när tiden går blir hon allt mer desperat i sin jakt på lycka. 
 
Jacobs värld - Jodi Picoult
Jacob är tonåring som vilken som helst, utifrån sett, men han har Aspergers syndrom. Han är både humoristisk och begåvad, men har svårt att förstå mänskligt samspel. När han lärare i sociala färdigheter hittas död blir hans tillstånd tydliga tecken på skuld. Till sist måste Jacobs mamma fråga sig själv: är hennes son en mördare? Jacobs värld var verkligen en så bra bok, hade svårt att slita mig från den och tänkte på den flera dagar efter att jag läst klart. 
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?