Recepttips för veckans lunchlåda - glutenfri ugnspannkaka
2015
För att inte tröttna på hamburgare (går det ens?!) så brukar jag förbereda lite matlådor för att frysa in. På så sätt har jag alltid något att slänga ner i väskan när jag har bråttom till jobbet, eller helt enkelt inte orkar ställa mig och laga mat när jag kommer hem. En favorit som jag gjort flera gånger är ugnspannkaka med bacon, glutenfri såklart. Tänkte därför dela med mig av mitt recept.
Ingredienser (ca 6 portioner/matlådor)
2 paket tärnat fläsk/bacon
2 paket tärnat fläsk/bacon
3 ägg
7,5 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl glutenfri mjölmix
lite peppar
Baconet kan uteslutas eller bytas ut mot något annat gott (vissa gillar purjulök, men det är ingen personlig favorit).
1. Sätt på ugnen på 225°
2. Stek bacon, spara "stekfettet" som blir.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och mjölmix till en slät smet.
4. Häll i ugnssäker form (ca 30x40cm) och peppra lite.
5. Häll över det stekta baconet och baconfettet, och ställ in ugnsformen i ugnen.
6. Grädda i 30-35 minuter.
